Der arbejdes løbende med religionsdialog som en del af det tværkulturelle arbejde.

Et forum for religionsdialogen er i forbindelse med involvering i Haderslev stifts udvalgsarbejde for Folkekirke og Religionsmøde. I dette regi bliver der løbende holdt seminarer og deltaget i debatter med eks. muslimer og imamer på gymnasier, kirker og moskeer.

Ligeledes er der i Kolding Provsti løbende blevet holdt seminarer på Munkensdam gymnasium med forskellige repræsentanter for kristendommen og for andre religioner.

Religious Dialogue

Religious Dialogue is an important part of the daiily work in the Cross Cultural Committe.

Religious Dialogue is forum for dialogue, debate, lecture or seminar on interesting and relevant issues in our time, oftentimes arranged in cooperation with the committee on “Folkekirkens Religionsmøde” of the Diocese in Haderslev and with the cross-cultural committee of Kolding Deanery.

The forum seeks to foster tolerance, openness and understanding for peaceful mutual existence as people with open and critical minds; participated in by people from other religions, and taking place in some educational centers in Kolding.