I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens 'egne' såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Ejvind Amorsen - koret

Michael Olsen/Mads Bærentzen DUO

Søndag den 11. september 2016 kl. 13.30

To førende danske jazzmusikere, saxofonisten Michael Olsen og pianisten Mads Bærentzen, danner duo til den traditionsrige fødselsdagskoncert i Simon Peters Kirke
De to musikere vil begive sig ud i moderne improvisatoriske fortolkninger og arrangementer over en række kendte danske salmer og sange. Begge har de hver for sig udgivet flere cd’er, netop med fokus på den danske salmetradition, og der lægges op til en koncert fuld af smukke melodier, melankoli, improvisation og intenst musikalsk samspil. Til daglig spiller de to herrer sammen i Aarhus Jazz Orchestra.

Michael Olsen udgav i 2009 albummet "Quiet Motion". Ud over jobbet i Aarhus jazz Orchestra, arbejder han som freelancemusiker i talrige sammenhænge. Han er et kendt ansigt, også indenfor "kirkens mure" i det han er saxofonist i det kirkemusikfornyende band "Konnect" fra Brorsons Kirke i København.

Mads Bærentzen har siden 1997 været leder af sin egen trio, Mads Bærentzen Trio, der gennem årene har udgivet 4 albums. Han har stået i spidsen for en række andre projekter i eget navn, senest med udgivelsen ”Se, Nu Stiger Solen”, en solo-cd indeholdende en række danske salmer i nye, improviserede fortolkninger. Han har desuden spillet en lang række koncerter i både ind- og udland med såvel danske som udenlandske solister.

Bemærk tidspunktet - Koncerten foregår i forlængelse af gudstjeneste og kirkefrokost i anledning af arrangementet "Kirkens fødselsdag".

Der er gratis entré og alle er velkomne.

Michael Olsen - Mads Bærentzen

Retro Rock

Sven-Ingvart Mikkelsen, orgel - Jochen Brusch, violin
Onsdag den 5. oktober 2016 kl. 19.30

Gamle rocknumre som “A Whiter Shade of Pale, Stairway to Heaven, Shine on you crazy Diamond og Bohemian Rhapsody” - alle udsat for violin og orgel. Sven-Ingvart Mikkelsen og Jochen Brusch spillede deres første koncert sammen i Simon Peters kirke i Kolding 1989, hvor Sven-Ingvart Mikkelsen på det tidspunkt var organist. Dette skulle vise sig at blive starten på et årelangt musikalsk venskab, og det er blevet til talrige koncerter i både Danmark, Tyskland, Frankrig og USA.

Sven-Ingvart Mikkelsen er nu ansat som slotsorganist ved Frederiksborg Slotskirke, og Jochen Brusch koncertviolinist med mere end 1500 koncerter bag sig. De to musikere har igennem årene forsøgt at nå ud til et bredt publikum med deres musik, og nysgerrigheden efter at afprøve nye repertoiremuligheder førte bl.a. til præsentationen af dette program med rockmusik fra 60erne og 70erne.

Jochen Brusch og Sven-Ingvart Mikkelsen har altid haft en forkærlighed for store rocknavne som The Doors, Jethro Tull, Pink Floyd og ikke mindst Procol Harum. I respekt for den oprindelige musik har Sven-Ingvart Mikkelsen arrangeret en række af de kendte rocknumre for violin og orgel. Musikken er allerede udødelig, og dens kvaliteter fremstår i disse arrangementer på en helt ny og medrivende måde.

Retro Rock blev for første gang præsenteret for et stort og begejstret publikum i Københavns Domkirke ved en koncert i februar 2007. Siden har programmet vakt opsigt ved en lang række koncerter rundt omkring i Danmark og er ligeledes indspillet på cd og udgivet på forlaget Classico. Nu vil duoen så vende tilbage til udgangspunktet – Simon Peters kirke – med dette spændende og utraditionelle program.

Efter koncerten er kirken vært ved en forfriskning. Der er fri entré.

Brusch og Mikkelsen

Omkring et flygel

Onsdag den 26. oktober 2016 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen.  Højskolesangbogens efterårssange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel