Print

I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens 'egne' såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Ejvind Amorsen - koret

 


 

Marcdaners Musicanter

Reformationens musik i kirken, på slottet og i borgerstuen
Søndag den 7. maj 2017 kl. 16.00

Hvordan lød de danske salmer i 1500-tallet? Hvor kom melodierne fra? Hvilken musik spillede man i kirkerne - eller ved hoffet - eller i det bedre borgerskabs hjem? Hvilke instrumenter blev benyttet?

Marcdaners Musicanter består af 7 musikere, der alle spiller på kopier af datidens instrumenter, synger og giver et bud på ovenstående spørgsmål. Ensemblet ledes af Knud Jansfort, som har tilrettelagt en festlig og anderledes koncert med alt fra genkendelige Luther-salmer til dansemusik, som kunne have været brugt ved festerne på Koldinghus.

Der er gratis éntre - alle er velkomne.

Marcdaners Musicanter

 


 

Bragr

Sankt Hans aften i 5-stjernet selskab
Fredag den 23. juni 2017 kl. 19 & 20.15

Vi gentager succesen fra sidste år, samme tid, samme sted. Folkemusik-gruppen alle skal møde, Bragr, leverer 100% professionel, bevægende og glad nordisk folkemusik, tilsat finurlige anekdoter der får smilende frem hos alle.  Mød dem omkring bålet i æblehaven.

Perry Stenbäck - sang, nøgleharpe og guitar
Christine Dueholm - sang, trommer og percussion
Jesper Frost Bylling - båndløs akustisk bas og kor

 

Der er gratis éntre - alle er velkomne

Bragr

 


 

Omkring et flygel

Onsdag den 26. april 2017 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens forårs- og sommersange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel

 


 

Engle synger svensk..

Søndag d. 10. september 2017 kl. 13.30

4 smukke englestemmer a cappella og intet andet. Det er nordisk folkemusik, de hedder Kongero og deres publikum i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Belgien, Østrig, Storbritannien, Canada, Brasilien, Israel, Japan og USA vidner om at man ikke går forgæves til koncert.

Kongero har eksisteret siden 2005 og gennem årene høstet fremragende anmeldelser for deres optrædener, både i hjemlandet Sverige, såvel rundt i Europa, Asien og Amerika. Kongero fortæller om livet gennem bevægende kærlighedssange, dramatiske middelalderlige ballader, vittige viser og livlig danse. Musikken er præget af stramme harmonier, inciterende rytmer og uimodståelige legesyge arrangementer.

Kongero har med stor succes besøgt Simon Peters to gange tidligere - vi kan simpelthen ikke få nok.

Koncerten afvikles i forbindelse med arrangementet "Kirkens fødselsdag". Der er fri entre - alle er velkomne

Kongero

 


 

HVA SÅ LUTHER

Koncert i anledning af Reformationsjubilæet 2017
Mandag den 2. oktober 2017 kl. 19.30

HVA SÅ LUTHER er en uhøjtidelig cabaret-koncert om Luthers liv og tanker. De fjorten sange fra HVA SÅ LUTHER er hentet fra den tyske evangeliske kirkes centrum for gudstjeneste og kirkemusik i Hildesheim. Salmedigteren Holger Lissner har oversat sangene til dansk.
 
Det er sange, som skal høres med et glimt i øjet. Der er stille sange og støjende sange. Der er skillingsviser om Martin Luther og hans kone Katarina von Boas’ liv. Der er renæssancemusik. Der er rockmusik. Og der er popmusik. Og der er fællessang
 
Medvirkende er Betty Gregers Arendt, sang og Peter Arendt, orgel, begge ansat som farverige kirkemusikere ved Haslev kirke, Søren Andresen, klaver fra Sdr. Bjert Kirke og leder af værkstedet GudstjenesteLIV, Anders Pedersen på det latinamerikanske slagtøjsinstrument cajun, Per Vibskov, bas, og Per er til daglig provst på Nørrebro, og endelig Christian Arendt, rockguitar – Christian var i tidernes morgen med til at starte hedengangne MALURT.

Der er fri entré - alle er velkomne

HVA SÅ LUTHER

 


 

Advent Carols

Adventskoncert med forbillede i engelsk tradition
Søndag den 3. december 2017 kl. 16

Kolding International Congregation inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Christmas Carols vil traditionen tro indeholde korsang, fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed. Mere om dette arrangement følger.

Der er fri entré - alle er velkomne.

Advent Carols in Simon Peters Church

 


 

Julekoncert

Traditionsrig julekoncert med Kolding Bykor
Tirsdag den 12. december 2017 kl. 19.30

"Et levende og smilende kor" - sådan omtales koret der i 2015 fejrede 25 års jubilæum, og er ugentligt midtpunkt for 50 koldingensere der alle brænder for at synge viser, gospel, spirituals, jazz, salmer og meget andet. Koret har siden stiftelsen i 1989 været under ledelse af Jens-Jørgen Hedeskov, og dirigeres af Inge Hedeskov. Mere om dette arrangement følger.

Der er fri entré - alle er velkomne

Kolding Bykor