I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens 'egne' såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Ejvind Amorsen - koret

Retro Rock

Sven-Ingvart Mikkelsen, orgel - Jochen Brusch, violin
Onsdag den 5. oktober 2016 kl. 19.30

Gamle rocknumre som “A Whiter Shade of Pale, Stairway to Heaven, Shine on you crazy Diamond og Bohemian Rhapsody” - alle udsat for violin og orgel. Sven-Ingvart Mikkelsen og Jochen Brusch spillede deres første koncert sammen i Simon Peters kirke i Kolding 1989, hvor Sven-Ingvart Mikkelsen på det tidspunkt var organist. Dette skulle vise sig at blive starten på et årelangt musikalsk venskab, og det er blevet til talrige koncerter i både Danmark, Tyskland, Frankrig og USA.

Sven-Ingvart Mikkelsen er nu ansat som slotsorganist ved Frederiksborg Slotskirke, og Jochen Brusch koncertviolinist med mere end 1500 koncerter bag sig. De to musikere har igennem årene forsøgt at nå ud til et bredt publikum med deres musik, og nysgerrigheden efter at afprøve nye repertoiremuligheder førte bl.a. til præsentationen af dette program med rockmusik fra 60erne og 70erne.

Jochen Brusch og Sven-Ingvart Mikkelsen har altid haft en forkærlighed for store rocknavne som The Doors, Jethro Tull, Pink Floyd og ikke mindst Procol Harum. I respekt for den oprindelige musik har Sven-Ingvart Mikkelsen arrangeret en række af de kendte rocknumre for violin og orgel. Musikken er allerede udødelig, og dens kvaliteter fremstår i disse arrangementer på en helt ny og medrivende måde.

Retro Rock blev for første gang præsenteret for et stort og begejstret publikum i Københavns Domkirke ved en koncert i februar 2007. Siden har programmet vakt opsigt ved en lang række koncerter rundt omkring i Danmark og er ligeledes indspillet på cd og udgivet på forlaget Classico. Nu vil duoen så vende tilbage til udgangspunktet – Simon Peters kirke – med dette spændende og utraditionelle program.

Efter koncerten er kirken vært ved en forfriskning. Der er fri entré.

Brusch og Mikkelsen

Omkring et flygel

Onsdag den 26. oktober 2016 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen.  Højskolesangbogens efterårssange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel

Advent Carols

Adventskoncert med forbillede i engelsk tradition
Søndag den 27. november 2016 kl. 16

Kolding International Congregation og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor blev stiftet i 1982 og består af ca. 40 drenge og unge mænd i alderen 9 til 22 år. Koret har et meget alsidigt repertoire inden for såvel kirkelig som verdslig musik, og er kendt for en høj musikalsk standard, mange koncerter og gentagen medvirken i radio og TV. Internationalt set er Thisted Kirkes Drenge-Mandskor aktiv i konkurrencesammenhæng og har endvidere haft koncertturnéer til bl.a. USA, Norge, England og Australien. Koret ledes af organist Niels Granvig.

Christmas Carols vil traditionen tro indeholde fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed.

Thisted Drenge-Mandskor

Julekoncert

Traditionsrig julehøjtidelighed med Nicolaikoret
Onsdag den 14. december 2016 kl. 19.30

Det siges at man ikke skal gentage en succes, men vi gør det nu alligevel. Nicolaikoret, under Inga Lindmarks inspirerende ledelse, slipper julestemmerne fri i Simon Peters kirkes smukke rum, og 35 engagerede sangere garanterer at julestemningen indfinder sig hos både store og små. I et rum fyldt af levende lys byder kor, menighed, præst og organist på kendte julesange, tekstlæsninger og fællessalmer. Efter koncerten vil der være kaffe/te og julebag til alle.

Der er fri entré - alle er velkomne.

Nicolaikoret

Omkring et flygel

Onsdag den 1. februar 2017 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen.  Højskolesangbogens vintersange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel